2023-10-12 04:00Pressmeddelande

Nya Kompisbyrån stärker styrelsen

Nastaran Baleng-Soultani (till vänster) och Rebecca Broni förstärker Nya Kompisbyråns styrelse.

Nya Kompisbyrån är mycket glada och nöjda över att Rebecca Broni (ny ordförande) och Nastaran Baleng-Soultani stärker styrelsens och verksamhetens kompetens och kapacitet i arbetet för att främja gemenskap och integration i samhället.

Rebecca Broni kliver in i rollen som styrelseordförande för Nya Kompisbyrån. Idag är Rebecca Chief HR Officer på Clear Channel. Rebeccas omfattande erfarenhet av affärsstrategi, ledarskap och samhällsengagemang kommer att vara en stor tillgång för organisationen.

– Jag är ytterst tacksam för de fantastiska människor och ledare som har hjälpt mig till möjligheter och arbetsroller jag aldrig trott var möjligt. Precis som de som banat väg för mig vill jag kunna öppna dörrar för andra. Att genom mitt engagemang i Nya Kompisbyrån kunna bidra till ett bättre samhälle genom ökad integration, inkludering och representation är oerhört viktigt för mig, säger Rebecca Broni.

Nastaran Baleng-Soultani är bland annat medgrundare till SPACE Academy som hon även varit ansvarig för samt medgrundat det kvinnliga investeringsbolaget RadCap. Nastaran har djup förståelse för mångfald och inkludering tack vare sin erfarenhet av att jobba för ökad mångfald inom tech- och investeringsbranschen. Nastarans expertis kommer att vara mycket värdefull för att utveckla och förbättra organisationens strategiska inriktning framöver. 

– När jag först kom till Sverige år 1986 fick vår familj ett äldre fadderpar, Rut och Oswald. Jag minns med värme hur de introducerade oss till olika svenska högtider, den svenska maten och den svenska öppenheten. Jag önskar att alla kunde få en Rut och Oswald. Jag är otroligt glad över att kunna bidra till Nya Kompisbyråns viktiga arbete för att få ännu fler att mötas och ta del av olika kulturer, säger Nastaran Baleng-Soultani.

Mardin Baban, verksamhetschef på Nya Kompisbyrån, är mycket positiv över den erfarenhet och kompetens som Rebecca och Nastaran kommer att stärka styrelsen med.

– Rebecca Broni och Nastaran Baleng-Soultani tillför en unik kompetensmix till vår styrelse. Deras erfarenheter och engagemang kommer att hjälpa oss att växla upp Nya Kompisbyråns integrationsfrämjande uppdrag på ett ännu mer effektivt och slagkraftigt sätt, säger Mardin Baban, verksamhetschef på Nya Kompisbyrån.


Om Nya Kompisbyrån

Nya Kompisbyrån (NKB) är en av Sveriges största ideella organisationer med fokus på att stärka integrationen och öka gemenskapen i samhället. Fram till idag har NKB matchat ihop drygt 44 000 nya och etablerade svenskar med varandra. Deltagarna är mellan 18 och 90 år med ursprung från över 130 länder. För mer information om vår verksamhet, besök oss på www.nyakompisbyran.se.


Kontakt

Mardin Baban
Verksamhetschef
Mardin Baban