2020-03-25 10:00Pressmeddelande

Nya Kompisbyrån lanserar Digitalkompis

null

Nya Kompisbyrån lanserar tjänsten Digitalkompis som möjliggör för digitala möten mellan nya och etablerade svenskar. Med Digitalkompis matchas man med en ny kompis som man kan språkträna med via videosamtal. 

I dessa tider är behovet av solidaritet som störst, därför är det viktigt att vi hittar nya och innovativa sätt att trotsa isoleringen och ensamheten. Även om vi idag avråds från att mötas i det verkliga livet ska det inte stå i vägen för viktiga möten människor emellan. 

Digitalkompis är en möjlighet för alla nya och etablerade svenskar som vill träffa en ny kompis och som vill bryta sin sociala isolering. För den som är ny i Sverige är Digitalkompis ett snabbt och enkelt sätt att komma i kontakt med en etablerad svensk som man kan öva att prata svenska med. För den etablerade i Sverige är det en möjlighet att få lära känna en ny svensk som vill språkträna och lära sig mer om Sverige.

För att bli Digitalkompis kan man snabbt och smidigt anmäla sig här.  

För kontakt: 

Mardin Baban, verksamhetschef 

Tel: 079-337 56 97 eller mardin@nyakompisbyran.se


Om Nya Kompisbyrån

Nya Kompisbyrån (NKB) är en av Sveriges största ideella organisationer med fokus på att stärka integrationen och öka gemenskapen i samhället. NKB är resultatet av en framgångsrik sammanslagning av de två ideella organisationerna, Invitationsdepartementet (ID) och Kompisbyrån (KB) som båda grundades 2014. Fram till idag har NKB matchat ihop drygt 40 000 nya och etablerade svenskar med varandra. Deltagarna är mellan 18–90 år med ursprung från över 130 länder. För mer information om vår verksamhet, besök oss på www.nyakompisbyran.se.


Kontakt

Mardin Baban
Verksamhetschef
Mardin Baban