2024-09-27 06:00Pressmeddelande

Nema Problema och Nya Kompisbyrån tar nästa steg i gemensam integrationssatsning

Mardin Baban och Petra LindbergMardin Baban och Petra Lindberg. Foto: Matilda Hardmeier

De ideella organisationerna Nema Problema och Nya Kompisbyrån fördjupar nu sitt samarbete för att stärka integrationen i Sverige. Från och med den 1 oktober kommer båda organisationerna att ha ett gemensamt ledarskap med ambitionen att förhoppningsvis på sikt sammanslås till en enad organisation.

Båda aktörerna har länge arbetat sida vid sida genom gemensamma projekt och initiativ, med en delad vision om att skapa ett mer inkluderande Sverige genom möten mellan nya och etablerade svenskar. Nu tas nästa steg i detta samarbete när Petra Lindberg, verksamhetschef på Nema Problema, också tar över ledningen för Nya Kompisbyrån.

”Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att verkligen göra skillnad. Genom att förena våra styrkor och erfarenheter kan vi skapa en ännu starkare plattform för integration och inkludering. Tillsammans har vi möjlighet att nå ut till fler människor och erbjuda bättre stöd för dem som vill bygga ett nytt liv i Sverige”, säger Philip Robertsson, styrelseordförande för Nema Problema.

Styrelserna för Nema Problema och Nya Kompisbyrån är överens om att detta strategiska närmande är ett naturligt steg framåt. En fullständig sammanslagning hoppas vi är målet, och en avsiktsförklaring har redan undertecknats där ambitionen är tydlig – att tillsammans skapa ännu större möjligheter för integration och inkludering. Med ett gemensamt ledarskap kan organisationerna bättre samordna sina resurser och insatser för att möta de utmaningar som Sverige står inför inom integration.

Efter fem framgångsrika år lämnar Mardin Baban sin roll som verksamhetschef för Nya Kompisbyrån. Mardin går nu vidare till att leda PR- och kommunikationsarbetet på Clear Channel, Sveriges ledande företag inom utomhusreklam.

“Tillsammans kommer Nya Kompisbyrån och Nema Problema att skapa unika möjligheter att bygga broar, stärka gemenskapen och öka förståelsen mellan nya och etablerade svenskar. Den gemensamma styrkan kommer att leda till ökad integration och att fler människor inkluderas i vårt samhälle”, säger Rebecca Broni, styrelseordförande för Nya Kompisbyrån.

Det gamla talesättet att “1+1 blir mer än summan av delarna” stämmer väl in på denna satsning. Genom att kombinera Nema Problemas och Nya Kompisbyråns erfarenheter och kompetenser skapas en ännu starkare plattform för framtida integrationsinsatser och projekt.


Om Nya Kompisbyrån

Nya Kompisbyrån är en av Sveriges största ideella organisationer med fokus på att stärka integrationen och öka gemenskapen i samhället. Detta gör vi genom kompismatchningar, mentorprogram och opinionsbildning, med ambitionen att göra Sverige till ett mer inkluderande land för alla. Hittills har vi matchat ihop drygt 46 000 nya och etablerade svenskar med varandra. Deltagarna är mellan 18 och 90 år med ursprung från över 130 länder. För mer information om vår verksamhet, besök oss på www.nyakompisbyran.se.


Kontakt

Nick Doggen
Kommunikations- & opinionsansvarig
Nick Doggen